Колку вреди крипто пазарот?

Со мали флуктуации, пазарот на крипто се зголеми за уште 0,5 отсто во последните 24 часа до вредност од 2,75 трилиони долари.

Биткоинот најпрво накратко се проби над 73.000 долари, предизвикувајќи лавина од нарачки за стоп-трговија што ја намалија неговата цена за 6,5 отсто во следните три часа на 68.600 долари.

После тоа, сепак, имаше уште едно враќање назад, сè до 73.359 долари во моментот на пишување на овој извештај.

Гореспоменатото краткорочно повлекување на налозите за продажба се сметаше за можност за оние кои сакаа да се приклучат, што навистина многумина го направија.

Интрадневната природа на овој потег наликува на однесувањето на големите институционални трговци, при што алгоритмите за тргување ги пресретнуваат потезите и трговците на мало често им се придружуваат.

Во секој случај, целокупниот тренд останува „нахакан“, а биткоинот прави нови врвови.

Обемот на тргување со биткоин на платформи на самото место достигна 51 милијарда долари, надминувајќи ги вредностите на пазарот за бикови во 2021 година.

Можеби ќе ве интересира...

Лоши вести од Давос: Сомнително дали годинава ќе се намали каматната стапка

BiznisPRO

БАРААТ СТРАНСКИ РАБОТНИЦИ: Германците молат за овие 4 „женски“ занимања, но никаде ги нема

BiznisPRO

Германската компанија Адидас пријави годишна загуба за прв пат од 1992 година

BiznisPRO