Летно сметање на времето

Подгответе се, затоа што овој месец се префрламе на летното сметање на времето.

Според податоците летното сметање започнува рано изутрина на 31 март во недела.

Стрелките одат еден час нанапред, па така времето во 02 часот, од 31.ви март 2024 се смета како 03 часот.

Секоја година летното сметање се случува во последниот викенд во март.

Можеби ќе ве интересира...

Во светот има нешто повеќе од 2.600 милијардери: Еве кои се најмладите

BiznisPRO

Во земја богата со вода едно шише е 12 пати поскапо отколку среде пустина: Каде е Македонија на листата?

BiznisPRO

За 13 минути заработува повеќе отколку што просечниот човек заработува во текот на животот

BiznisPRO