Медиумите го тужеа Google за загуба од 2,1 милијарди евра во дигитално рекламирање

БРИСЕЛ – Повеќе од 30 медиумски куќи, вклучително и Аксел Спрингер и Шибстед, денеска ја тужеа матичната компанија на Google Alphabet за отштета од 2,1 милијарди евра, поради претрпените загуби во врска со практиките на компанијата во дигиталното рекламирање.

Поради тоа, акциите на оваа американска компанија паднаа за повеќе од два отсто.

Медиумските куќи кои го тужеа Гугл се лоцирани во Австрија, Белгија, Бугарија, Чешка, Данска, Финска, Унгарија, Луксембург, Холандија, Норвешка, Полска, Шпанија и Шведска.

Можеби ќе ве интересира...

„Инстаграм“ се врати по 9 часа, компанијата се извини за проблемот

BiznisPRO

„Алибаба“ на добар пат да ја преземе доминацијата во глобалната интернет-продажба

BiznisPRO

Светски берзи: NVIDIA ја потврди титулата најважна компанија во светот

BiznisPRO