„Мерцедес“ ја напушта Русија

„Мерцедес“ е последната голема компанија која реши да ја напушти Русија.

Големиот производител на автомобили денеска објави дека ќе се повлече од рускиот пазар и ќе продаде акции од своите индустриски и финансиски подружници на локален инвеститор.

Тоа е трет голем производител на автомобили кој реши да ја напушти Русија откако таа земја влезе во војна со Украина. Пред „Мерцедес“ истото го направија и јапонскиот „Нисан“ и францускиот „Рено“.

Можеби ќе ве интересира...

Маск се назначи за извршен директор на Твитер

Бизнис про

Германците се почесто земаат мали кредити

Бизнис про

Напнатост меѓу богатите: Милионерите и оваа година бараат зголемување на даноците за милијардерите

Бизнис про