Наместо на полици, маслото го криеле во магацин – 17.000 евра казна за маркетот кој ги условувал купувачите да направат сметка од 800 денари за да добијат масло

Три маркети на познат ланец во Скопје, од Пазарната инспекција добија вкупна казна од 12.000 евра за фирмата и вкупна казна од 3.600 евра за одговорното лице, поради условување за купување на производ,

Овој ланец на маеркети наводно зејтинот го тргнале од полиците, иако го имале на залиха, го давале само ако купувачите направат сметка од 800 денари.

Можеби ќе ве интересира...

Одлична вест: Падна договор – историско најголемо зголемување на пензиите и помош од 1000 денари за секој пензионер

BiznisPRO

Потребите за електрична енергија непречено се задоволуваат

BiznisPRO

Изминатото деноноќие произведени се 15.179 MWh електрична енергија и целосно се задоволени потребите на домаќинствата и малите потрошувачи

BiznisPRO