Не им требаат оние со плитки џебови: Познатиот бренд го става клучот во бравата на 150 продажни места

Мејси затвора 150 продавници со слаби перформанси.

Како што е најавено, 50 ќе бидат затворени до крајот на 2024 година, а останатите 100 во следните неколку години. До 2026 година ќе има само 350 продавници.

Друга одлука на оваа компанија е дека ќе се фокусира на своите успешни брендови Bloomingdale’s и Bloomery – луксузни продавници кои го надминаа брендот Macy’s.

Ќе отвори повеќе, помали верзии на тие продавници во следните неколку години.

Целта на Мејси е нов, помал, но полуксузен изглед дизајниран да го промени актуелниот бран на настани и да го одржува брендот стариот век и пол релевантен за брзо менување на барањата на клиентите.

Како што средната класа се намали во последните децении, малопродажниот пазар се подели: продавниците од пониска класа, фокусирани на штедливост, како Walmart, имаат особено добри резултати.

Но и луксузните брендови, бидејќи купувачите со средства успеаја да го одржат своето трошење и покрај повисоките цени.

Мејси ќе отвори и 30 помали продавници во текот на следните две години подалеку од трговските центри, како одраз на трендот на потрошувачите да избираат помали продавници надвор од трговските центри.

Помалите продавници се исто така попрофитабилни за Мејси бидејќи имаат помалку работници.

Така, Macy’s брка побогати клиенти со луксузни брендови како Bloomingdale’s и Bloomingdale’s, и се повлекува од некои од своите големи стоковни куќи кои првенствено опслужуваат повеќе купувачи од средната класа, пишува CNN.

Можеби ќе ве интересира...

Лоши вести од Давос: Сомнително дали годинава ќе се намали каматната стапка

BiznisPRO

САНКЦИИ ЗА КАМИОНИ: Земјите од ЕУ забрануваат руски и белоруски камиони

BiznisPRO

ПАЃААТ ЦЕНИТЕ НА НАФТАТА: Состанок се очекува поради дневните ограничувања на производството во наредната година

BiznisPRO