Нова ситуација на берзата Binance: Биткоинот скокна за 5 отсто на над 25.000 евра

Денес, во 15:30 часот на најголемата светска берза за криптовалути Binance, биткоинот имаше вредност од 25.063 евра.

Вредноста на биткоинот се зголеми за 5,16 отсто во последните 24 часа.

Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 29,12 милијарди евра, три пати повеќе од вчера.

Биткоинот значително порасна поради вчерашната пресуда во САД дека американската Комисија за хартии од вредност (SEC) неоправдано ја спречила инвестициската компанија Grayscale да основа ЕТФ фонд за тргување со биткоини на берзата.

ДИК ќе мора да ја разгледа претходно одбиената апликација за ЕТФ и „да најде подобри причини за повторно да ја одбие“, според Coindesk.

Индексот на страв и алчност (Fear and Greed Index) поврзан со биткоинот денеска е на ниво од 49, во категоријата „страв“, додека вчера беше на ниво од 39.

Вредноста на криптовалутата итриум (ETH) се зголеми за 4,70 отсто, на 1.575,35 евра, како и вредноста на Binance Coin (BNB) за 3,26 отсто на 205,80 евра.

Монетите Binance (BNB), биткоин (BTC), итриум (ETH), cyberconnect (CYBER) и sei токен (SEI) се најтргувани денес.

Криптовалутите CYBER, SEI и API3 моментално бележат најголем раст денес.

Можеби ќе ве интересира...

„Германските складишта за гас може да се полнат повеќе од 100 проценти“

Бизнис про

Кина во симултанка за „новото бело злато“ – инвестира две милијарди долари

Бизнис про

ЕСМ во првите 15 дена од стартот на грејна сезона ги задоволи 100% потребите за струја на домаќинствата и малите потрошувачи и продадени се дополнителни 600 мегават часови

Бизнис про