Пензионери подгответе се: Објавено е кога ќе легнат парите од февруарската пензија, а од март следува ново покачување!

Пензијата се очекува да биде исплатена во редовниот термин на први март 2024 година во петок.

Согласно новата методологија пензиите ќе пораснат за 5 проценти. Ова покачување ќе дојде од следниот месец.

Вакви покачувања има секој шест месеци, согласно новиот закон.

Можеби ќе ве интересира...

Покачување на минималната плата, покачување на пензиите, мерки за помош на граѓаните – Што да очекуваме во 2024 година?

BiznisPRO

Новогодишна понуда на А1

BiznisPRO

Данок на солидарност треба да плати уште една компанија

BiznisPRO