Нови правила за изнајмување стан преку познатата онлајн платформа

Американската платформа за изнајмување дигитално сместување Airbnb соопшти дека ќе ја забрани употребата на внатрешни безбедносни камери во заедничките области на сместувачките капацитети ширум светот до крајот на следниот месец.

Платформата со седиште во Сан Франциско соопшти дека се стреми да ја поедностави својата политика за безбедносни камери, истовремено обезбедувајќи приоритет за приватност .

Еден од шефовите на Airbnb, Џунипер Даунс, истакнува дека овие промени се направени во консултација со гостите, домаќините и експертите за приватност.

„Ќе продолжиме да бараме повратни информации за да се осигураме дека нашите политики функционираат во интерес на нашите заедници ширум светот“, рече тој.

Airbnb дозволи користење на внатрешни безбедносни камери во заедничките простории на сместувачките капацитети, се додека локациите на камерите се објавени на страницата со оглас.

Можеби ќе ве интересира...

ГРЕШКА ДОЗВОЛИ НА КЛИЕНТИТЕ ДА ПОВЛЕЧАТ 40 МИЛИОНИ ОД БАНКОМАТИ! Веста за настанот се прошири како шумски пожар: во земјата настана ОПШТА ХИСТЕРИЈА

BiznisPRO

ОПАСНОСТ ЗА ВОЗАЧИТЕ Форд повлече 39.000 возила поради пожар во моторот

BiznisPRO

Минималната плата за оваа работа е 2.480 евра: Не е потребен факултет

BiznisPRO