Нова цена на горивата

Денес ќе биде формирана новата цена на горивата во Македонија.

Новите цени треба да бидат утврдени на редовната седница на Регулаторната Комисија за Енергетика.

Во моментов горивата се точат по следниве цени

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 80,00 (денари/литар); Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 82,00 (денари/литар); Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 80,00 (денари/литар); Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 78,50 (денари/литар); Мазут М-1 НС 51,335 (денари/килограм).

Можеби ќе ве интересира...

Викторија Глигорова од Народната банка: Банкарскиот систем во нашата земја и натаму е сидро на стабилноста

BiznisPRO

Ангеловска-Бежоска: Инфлациските трендови во регионот и во земјата се позитивни, но потребна е претпазливост

BiznisPRO

Koординативен состанок со енергетски компании

BiznisPRO