Ново намалување на бензинот и дизелот

Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) се намалува за 2,00 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 07.04.2022 година и со тоа малопродажната цена на н
ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), изнесува 80,00 ден/лит.

Малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), не се менува, односно останува на исто ниво како што била утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 07.04.2022 година и со тоа малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 78,50 ден/лит.

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС, се намалува за 1,127 ден/кг, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 07.04.2022 година и со тоа Мазутот М-1 НС изнесува 51,535
ден/кг.

Можеби ќе ве интересира...

Падна нова одлука за цената на горивата – Ова се новите цени

jovan sokolovski

Исплатена бонус плата од 28.718 денари за 2021 година во МВР

Бизнис про

ПРВА МЕРКА ОД НАРОДНА БАНКА ЗА ИНФЛАЦИЈАТА: Се зголемува каматата, се затега политиката

Бизнис про