Ново покачување на пензиите за 5 проценти од март!

Пензиите ќе пораснат за 5 проценти, нова корекција ќе има во септември.

За 5 проценти ќе пораснат пензиите, а притоа ќе тече и помошта до 3000 денари со новата методологија според која пензиите се корегираат два пати годишно.

Корекцијата се врши еднаш во март и другиот пат во септември системски согласно просечната плата, инфлацијата и други параметри.

Можеби ќе ве интересира...

Изминатото деноноќие произведени се 15.179 MWh електрична енергија и целосно се задоволени потребите на домаќинствата и малите потрошувачи

BiznisPRO

24-ти април и 8-ми мај 2024 ќе бидат неработни денови само оваа година, еве и зошто

BiznisPRO

Од утре нула проценти ДДВ за основните прозиводи за исхрана

BiznisPRO