Ново значително поскапување на горивата – Еве ги новите цени

Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 и на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1), се зголемуваат за 2,00 ден/лит, во однос на малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 11.09.2023 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 90,00 ден/лит, додека малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1), изнесува 85,00 ден/лит

Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) се зголемува за 2,50 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 11.09.2023 година и со тоа малопродажната цена ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 86,00 ден/лит.

Малопродажните цени на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 и на Мазутот М-1 НС, не се менуваат, односно остануваат на исто ниво како што биле утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 11.09.2023 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 90,50 ден/лит, додека малопродажната цена на Мазутот М-1 НС изнесува 47,304 ден/кг.

Можеби ќе ве интересира...

Граѓаните бараат посилна регулација на брзите кеш кредити

BiznisPRO

Петте најбогати го удвоиле своето богатство, 60 отсто од населението уште повеќе осиромашиле

BiznisPRO

Почна исплатата на ноемвриските пензии

BiznisPRO