Значително намалување на цената на горивата – ова се новите цени

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е
V) и на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1), се намалуваат за 2,00 ден/лит, во однос на
малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на
нафтените деривати и горива за транспорт од 04.12.2023 година и со тоа малопродажната цена на
ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 76,50 ден/лит, малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 78,50
ден/лит, малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 74,00 ден/лит, додека малопродажната
цена на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) изнесува 73,00 ден/лит.

Можеби ќе ве интересира...

Ноемвриската плата не стигнала кај 20.000 работници од Македонија

BiznisPRO

Од 563 до 1.198 евра: Државна помош ќе можат да добијат лица без постојана адреса

BiznisPRO

Американската агенција го намали кредитниот рејтинг на Русија, и сега е чекор поблиску до банкрот

BiznisPRO