Од утре исплата на пензиите според висината – Еве на кои датуми ќе бидат исплаќани

Владата им препорача на банките да ја започнат исплатата на пензиите за октомври, на 31.10 во понеделник

Со тоа што пензионерите кои земаат пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 31 октомври 2022 година (понеделник).

Додека пак оние кои добиваат пензии со висина 11.001 – 14.000 денари, исплатата да се изврши на 01. ноември 2022 година (вторник).

Владата препорачува банките на пензионерите кои примаат пензии со висина 14.001 – 18.000 денари, исплатата да се изврши на 02.11.2022 година (среда) и За пензии со висина над 18.001 денари, исплатата да се изврши на 03. ноември 2022 година, во четврток.

Можеби ќе ве интересира...

Владата ќе излезе во пресрет на барањето на Комората целиот ланец на месната индустрија да биде покриен со субвенционирана електрична енергија

Бизнис про

Намалување на висината на месечниот надомест што го наплатува Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување од пензиските друштва за 2023 година

Бизнис про

Нова цена на горивата

Бизнис про