Одлична вест: Падна договор – историско најголемо зголемување на пензиите и помош од 1000 денари за секој пензионер

Падна договор – историско најголемо зголемување на пензиите и помош од 1000 денари за секој пензионер.

Промена на методологија, по швајцарски систем, 50% со трошоци за живот и 50% со раст на плати е дел од дговорот меѓу Владата и пензионерите.

Тоа значи во просек по 900 денари зголемување на просечна пензија, со усогласувањето во септември, и плус по 1.000 денари за секој пензионер 3 месеци.

Можеби ќе ве интересира...

Ангеловска-Бежоска за „НИН“: Стабилизирањето на инфлациските очекувања е приоритет за централните банки

BiznisPRO

Курсна листа на НБРМ: Колку чини еврото денес?

BiznisPRO

Народната банка и ЕИБ ќе соработуваат за поддршка на зелените финансии

BiznisPRO