Оваа продавница продава неотворени пакети од Амазон: Можете да земете часовник, телефон или безвредна ситница

Во Брисел е отворена продавница која продава сè уште затворени несакани пакувања на Амазон по килограм, каде што сопственикот може да освои часовник, паметен телефон – или четка за заби или две. Продавницата наречена „Pile ou Face“, француски за „глави или опашки“, се наоѓа во близина на централниот плоштад на Place Flagei и нуди пакети по 16 евра за килограм. Клиентите избираат кутија од десетици порибени во продавницата, а некои ги отвораат на лице место.

– Тоа е како коцкање. Платив 40 евра и добив три-четири слушалки. Тоа беше добра работа“, изјави Пол, кој одби да го каже своето презиме.

Жизел Питерс сепак е малку разочарана. Нејзиниот пакет од 14,40 евра вклучувал антички телефон со бирање.

– Тоа не е нешто што би го купил. Ќе се обидам да го препродадам – рече таа.

Арнауд Узерстам, кој ја основал продавницата, рече дека поврзаните часовници и паметни телефони се нештата што луѓето ги добиваат најсреќни, но други одат дома со облека или понекогаш особено чудни предмети.

– Една госпоѓа доби 100 четки за заби за кучиња – рече тој.

Усерстам го започнал бизнисот откако тој и неговата сопруга се запрашале што се случило со пакетите со проблеми со испораката откако самите го доживеале проблемот знаејќи дека во Белгија курирските услуги не можат да ги препродаваат изгубените пакети. Откриле дека други слични продавници постојат и на други места.

Pile ou Face потпиша договор со џиновската американска компанија за електронска пошта Амазон во Европа за да прима пакети кои не се подигнати, вратени од клиенти или едноставно изгубени.

Можеби ќе ве интересира...

Цените на нафтата во светот продолжуваат да паѓаат

BiznisPRO

Членките на ЕУ купуваат значително повеќе руски гас отколку пред инвазијата на Украина

BiznisPRO

Цените на нафтата во пад

BiznisPRO