Пад на вредноста на еврото

Вредноста на еврото падна под 0,99 долари за прв пат од 2002 година во азиското тргување на 5 септември. Британската фунта, исто така, достигна најниско ниво во последните 2 и пол години на 1,14 долари. Европските валути се најдоа под притисок откако Русија ја прекина испораката на природен гас преку гасоводот Северен тек 1, наведувајќи дека има истекување нафта во турбината.

Потегот дојде веднаш откако министрите за финансии на Групата седум водечки индустријализирани економии објавија ограничување на цената на руската нафта.

Можеби ќе ве интересира...

Се очекува напредок во преговорите Украина-Русија: Еврото зајакнува во однос на доларот, индексот на доларот паѓа

Бизнис про

Продолжува силниот пад на цената на нафтата на светските берзи

Бизнис про

Следува продолжен викенд – Еве уште колку неработни денови останаа до крајот на годинава

Бизнис про