Пензионери очекувајте пензии! Датумот на исплатата е познат, а еве и колку ќе бидат покачени

Пензијата ќе биде исплатена во понеделник на први април 2024 година.

Овој пат истата ќе биде покачена за нешто повеќе од 5%.

Некои од банките пензијата традиционално ја исплаќаат и неколку денови пред редовниот рок.

За тоа колку покачување во денари тоа значи за пензионерите прочитајте тука.

Можеби ќе ве интересира...

Ќе има ли ново поевтинување на горивата?

BiznisPRO

Треба ли да се посети менувачница утре? – Курсна листа за 6-ти мај 2024

BiznisPRO

ЕУ оствари суфицит од 158 милијарди евра во стоковната трговија со САД

BiznisPRO