Пензионерите проверете ги сметките: Пензијата за февруари е исплатена

Почна исплатата на февруарските пензии, а некои банки тоа го сторија уште вчера, па така денес пензионерите можат да си ги подигнат пензиите од своите сметки.

Од следниот месец пензиите ќе се покачат за уште пет отсто, а притоа ќе продолжи и поддршката до три илјади денари за пензионерите со најниски пензии.

Можеби ќе ве интересира...

Исплатена бонус плата од 28.718 денари за 2021 година во МВР

BiznisPRO

Со Законот за нефер трговски практики се штитат граѓаните од неетичко однесување на трговците и неправедно зголемување на цените

BiznisPRO

Бектеши: Забрана за извоз на одделни житарици и сончогледово масло за заштита на домашниот пазар и граѓаните

BiznisPRO