Почнува исплатата на пензиите – еве по кој редослед

Предвремената исплата ја најавија банките и ќе се одвива во следниот редослед:

До 11.000 денари 29.11 (вторник); 11.001-14.000 денари 30.11 (среда); 14.001-18.000 денари 01.12 (четврток); Над 18.001 денари 02.12 (петок).

Да потсетиме дека пензиите се зголемени од септември 2022.

Можеби ќе ве интересира...

РКЕ НОСИ ОДЛУКА: Ќе поскапат ли горивата?

BiznisPRO

По 11 години: Зголемен кредитен рејтинг

BiznisPRO

РКЕ – Намалување на дел од дериватите, ова се новите цени кои ќе важат од полноќ

BiznisPRO