Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците

Годишен раст на просечната каматна стапка на вкупните депозити од 0,79 п.п., при што во јануари таа изнесува 1,72%.

Просечната каматна стапка на вкупните кредити бележи годишен раст од 0,57 п.п. и изнесува 5,55%.

Можеби ќе ве интересира...

Водечките европски економски авторитети доаѓаат во Скопје

BiznisPRO

Внимавајте кога потпишувате договор: Тврдат дека имате неограничен интернет во вашиот пост пејд пакет за мобилен, но има ѕведичка која кажува друго

BiznisPRO

Граѓаните ќе може да добиваат поврат до 8.400 денари од лице годишно, наместо досегашните 7.200 – Мерката “Мој ДДВ” дава резултат и за граѓаните и за државата

BiznisPRO