Познато е за колку денари ќе бидат зголемени пензиите – Еве кој колку ќе добие со новото покачување од 5 отсто

Пензиите како што е познато ќе се зголемат за нешто повеќе од 5 отсто, па така оние кои земаат најниски пензии (до 20.000 денари/месечно) ќе добијат покачување од 600 до 800 денари.

Сите оние кои земаат пензија од 20 до 32 илјади денари ќе дбоијат пензии поголеми за околу 1.250 денари.

За пензионерите кои земале од 30 до 50 илјади денари, следува плус од 2.000 денари.

Оние кои се многу малку и чија месечна пензија е над 54 илјади денари, ќе можат да очекуваат помалку од 3.000 денари.

Следното зголемување на пензиите ќе биде во септември 2024.

Можеби ќе ве интересира...

Добра вест: Значително поевтинуваат бензинот и дизелот

BiznisPRO

Цената на нафтата паѓа

BiznisPRO

Јавен веб портал за контрола на превозниците на патници

BiznisPRO