Преку украинска територија: Гаспром нормално продолжува да испорачува гас за Европа

„Газпром“ вообичаено продолжува да испорачува руски гас во Европа преку украинска територија, изјави денеска портпаролот на руската компанија Сергеј Купријанов.

„Газпром“ вообичаено испорачува руски гас преку украинска територија, во согласност со барањата на европските потрошувачи, односно 79,6 милиони кубни метри, изјави за новинарите Купријанов.

Оваа количина испорачан гас е помала од предвидената со долгорочната резервација, која изнесува околу 109,5 милиони кубни метри дневно, соопшти ТАС С.

Од сабота, 9 април, нарачани се 78,3 милиони кубни метри гас.

Можеби ќе ве интересира...

Утврдени цените на горивата за следните денови

BiznisPRO

Банката на Израел ја задржа референтната каматна стапка на 4,5 отсто

BiznisPRO

Финансиската инјекција на Вашингтон за Интел за развој на воена технологија

BiznisPRO