Произведени 10.592 MWh струја од АД ЕСМ изминатото деноноќие

АД ЕСМ на 16.11.2022 година произведе 10.592 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.791 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.801 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 3.110 MWh електрична енергија.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 16.11.2022 година.

Можеби ќе ве интересира...

Средби со Светска банка: Светска банка со поддршка на реформските активности на Народната банка за пристапување кон СЕПА

BiznisPRO

Дали вредноста на еден семеен ручек е поважна од осигурување на домот?

BiznisPRO

Ангеловска-Бежоска – Аранитаси: Народната банка посветена на макроекономската стабилност, ЕБОР ќе продолжи со поддршката на македонската економија

BiznisPRO