Производот содржи ПЛАСТИЧНИ честички: Хималајската сол се повлекува од пазарот во Хрватска

Инспекторатот на Хрватска ги известува потрошувачите за отповикување на производот „deluxe Himalayan Rock Salt“ пакување од 400 грама, најдобро искористено до 5 февруари 2027 година, поради идентификуваните пластични честички настанати при мелење сол.

Детали за повлекувањето на производот се достапни на страницата „Лидл“, а се наведува дека солта е здрава и може да се користи без ограничувања.

– Можниот проблем е само во пластичниот дел од воденицата што ја меле солта – велат и додаваат дека парите ќе им ги вратат на клиентите и без фактура.

Можеби ќе ве интересира...

Словенечките електрани мета на хакери

BiznisPRO

Системот за признавање на работни дозволи меѓу Македонија, Албанија и Србија почнува денеска: Кој и како може да аплицира?

BiznisPRO

Познатата минерална вода „Књаз Милош“ во рацете на чешка компанија

BiznisPRO