Девизните резерви зголемени за 41,9 милиони евра

На крајот на април 2024 година, официјалните девизни резерви изнесуваат 4,3 милјарди евра и во однос на претходниот месец бележат зголемување за 41,9 милиони евра, објави НБРМ.

Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (58,7%), по што следуваат валутите и депозитите (30,1%) и монетарното злато (11,1%).

Можеби ќе ве интересира...

Еден од најголемите сончеви паркови во Европа е првата француска стратешка инвестиција во Северна Македонија

BiznisPRO

„Брако“ го отвори и пазарот во Египет за „Грин Машинс“ возилата

BiznisPRO

Дали е време да се оди во менувачница? Курсна листа за 15 февруари 2024

BiznisPRO