Производството и снабдувањето со струја од АД ЕСМ е стабилно

АД ЕСМ на 30.10.2022 година произведе 13.309 MWh електрична енергија и целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 8.954 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 4.355 MWh.

Можеби ќе ве интересира...

Дали треба да посетите менувачница – Курс на девизи за 26 март 2024

BiznisPRO

Азески во собранието – Мисија за деблокада на економските закони

BiznisPRO

Adventure Macedonia и Мтел авантура низ Македонија – пејзажи кои го одземаат здивот и одлична телевизија каде и да сте

BiznisPRO