Путин потпиша нов Закон: Се однесува за нафтата, гасот и трошењето на парите од заработката

Рускиот претседател Владимир Путин ја поедностави распределбата на дополнителните буџетски приходи од нафта и гас за приоритетни цели, објави Кремљ.

Путин потпиша закон со кој се поедноставува насоката на дополнителните приходи на буџетот за нафта и гас во 2022 година за приоритетни цели, се прецизира.

Да потсетиме дека, како што беше речено од Думата, веќе се подготвува третиот антисанкционен пакет мерки, а во Владата се водат дискусии, изјави потпретседателот на руската Државна дума, секретар на московскиот регионален филијала на Обединета Русија Петар Толстој.

Можеби ќе ве интересира...

Цените на нафтата паѓаат: 108 долари за барел во Њујорк

Бизнис про

Еве каде Бил Гејтс ги вложува парите: Ова е иднината

Бизнис про

Земјите од Г7 се загрижени поради економската принуда на Кина

Бизнис про