САНКЦИИ ЗА КАМИОНИ: Земјите од ЕУ забрануваат руски и белоруски камиони

Земјите на ЕУ забранија минување на камиони регистрирани во Русија и Белорусија, поради санкциите, соопшти Федералната царинска служба на Русија.

Новите санкции влијаеја на забраната за товарен сообраќај во ЕУ, вклучително и транзит.

Сега возилата со руски и белоруски регистарски таблички нема да можат да превезуваат стока на територијата на земјите од ЕУ, објави Спутник.

Според достапните информации, камионите кои моментално превезуваат фармацевтски, медицински, прехранбени и земјоделски производи, вклучително и пченица, како и енергија, обоени материјали и ѓубрива, не подлежат на ограничувања.

– Транзит до Калининградската област се уште е возможен, но само за возила регистрирани во Русија – прецизира руската служба.

Можеби ќе ве интересира...

Заштеда на струја: Канцелариите и продавниците во Париз ќе ги исклучат светлата по работното време

BiznisPRO

Кина воведе санкции за Американците

BiznisPRO

Заштедени милиони: Како авиокомпаниите го намалуваат времето на летот

BiznisPRO