Се повлекува познатиот колбас од пазарот: Може да предизвика внатрешно крварење

REWE Dortmund го повлекува производот REWE колбаси. Некои испораки на популарниот Лајонер со бибер и јајца може да содржат остатоци од пластика.

Сите производи на Lyoneri со пиперка и јајца, произведени од компанијата Rewe, со рок на употреба до 31 март 2024 година, се повлекуваат.

Не може да се исклучи дека во пакувањата има мали, проѕирни парчиња пластика. Производот не смее да се конзумира.

Повлекувањето на производот се однесува само на пазарот во Северна Рајна-Вестфалија, Германија.

Странските тела, како што се пластичните остатоци, може да предизвикаат опасни повреди во устата и грлото. Во најлош случај, може да дојде до внатрешни повреди или крварење.

Дури и без потврда, клиентите можат да го вратат производот во продавницата и да добијат рефундирање еднакво на куповната цена.

Можеби ќе ве интересира...

ДЕФИЦИТ НИЗ ЕВРОПА Во Италија нема тестенини на полиците, а Норвешка остана без јод

BiznisPRO

Најголемиот светски производител на чипови во неволја?

BiznisPRO

Рецесија во Британија и официјално

BiznisPRO