Цената на нафтата околу 110 долари за барел, можеме ли утре да очекуваме поевтинување?

Можеме ли утре да очекуваме поевтинување на горивата, откако цената на нафтата од типот брент се стабилизира на околу 110 долари во моментов.

Претходните цени на горивата беа конфигурирани откако цената на барел нафта скокнаа и до 130 долари за барел.

Во моментов нафтата од типот Брент се продава по 110 долари, додека американската WTI по 106 долари за барел.

Утре Регулаторната Комисија за Енергетика би требало да ја оддржи својата редовна седница на која ќе ги утврди цените на горивата за следната седмица.

Можеби ќе ве интересира...

Проверувајте ги сметките: Почна исплатата на помошта, познато е кога ќе пристигнат парите за секоја категорија – Ова е листата на граѓани кои ќе примаат владина помош до три илјади денари месечно

BiznisPRO

Бизнисот, науката и „Еразмус за млади претприемачи“ се обединуваат за  зајакнување на претприемачки екосистем

BiznisPRO

Набавка на 500 висококвалитетни јуници со цел стабилизација на млекопроизводството во земјата

BiznisPRO