Убава вест: Илјадници студенти ќе добијат ваучери од по 400 евра – Ќе може да летуваат или да зимуваат

Власта најавува нова поддршка за студентите, и тоа во вид на ваучери за одмор.

Министерот за економија Крешник Бектеши соопшти дека студентите ќе бидат поддржани со нова мерка – ваучери за посета на туристички места во земјава.

За тоа ќе бидат наменети 64 милиони денари и најпрво ќе бидат опфатени околу 3 до 4 илјади студенти, а потоа се очекува бројот да се прошири.

Како што претходно беше објавено, со мерките за превоз,треба да бидат опфатени над 15 илјади студенти кои студираат надвор од нивното место на живеење.

Можеби ќе ве интересира...

Комерцијална Банка царува во банкарскиот сектор – дуплирана е добивката за 100 отсто

BiznisPRO

Кога го поместуваме часовникот? Се ближи почетокот на зимското сметање на времето

BiznisPRO

Намален прометот во трговијата на мало со храна, пијалаци и тутун

BiznisPRO