Убава вест: Почна исплатата на повратокот на данок преку проектот “Мој ДДВ”

Денеска кај илјадници граѓани започнаа да пристигаат парите од повратокот на Мој ДДВ за третото тромесечие јули,август,септември.

Граѓаните кои скенираат сметки, можат да остварат поврат на ДДВ до 1.800 денари месечно.

Најавено е дека оваа сума од следната година ќе биде 2.100 денари.

Можеби ќе ве интересира...

АЛКАЛОИД со раст на консолидираниот извоз од над 28 %, со 47 нови вработувања во земјава и инвестиции од 5,6 милиони евра во периодот јануари – март 2023 г.

Бизнис про

МБА: Апелираме до граѓаните непотребно да не се изложуваат на трошоци менувајќи ги своите денарски средства во девизи

Бизнис про

Летно сметање на времето – Стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час нанапред

jovan sokolovski