Владата на седница го усвои буџетот за 2023

Владата на Република Северна Македонија, на денешната 98-ма седница, го усвои Предлог Буџетот на Република Северна Македонија за 2023 година, предложен од Министерството за финансии.

Буџетот на расходната страна е предвидено да изнесува 324,8 милијарди денари, приходите е предвидено дека ќе бидат 282,05 милијарди денари, а дефицитот е проценет на 42,75 милијарди денари.

На седницата е усвоен и Предлог Законот за извршување на Буџетот на Република Северна Македонија за 2023 година.

Можеби ќе ве интересира...

Се огласија од КАМ маркети: Еве зошто од утрово вратите им се затворени

BiznisPRO

ТЕЦ Осломеј вклучен во производство

BiznisPRO

Ќе се зголеми данокот за ајкулски перки, кит, месо од делфин, тартуфи, морски кучиња и морски мачки…

BiznisPRO