Владимир Лучиќ најавува: Нови ексклузивни ТВ канали во мрежата на Телеком Србија!

Ова проширување на најатрактивните медиумски содржини под покровителство на српски Телеком денеска го најави генералниот директор на компанијата Владимир Лучиќ.

Компанијата Телеком Србија го проширува партнерството со меѓународната мрежа Еуроњуз, така што покрај Србија заедничкиот ТВ канал ќе ги покрива и Босна и Херцеговина и Црна Гора.

Ова проширување на најатрактивните медиумски содржини под покровителство на српски Телеком денеска го најави генералниот директор на компанијата Владимир Лучиќ.

– Ја проширивме соработката со најреномираната информативна медиумска мрежа Еуроњуз, па освен во Србија, каде заедничкиот ТВ канал ја емитува програмата од мај 2021 година, оваа година ќе бидеме присутни и во Босна и Херцеговина и во Црна Гора. Исто така, нивниот главен канал Euronews Europe активно ќе го поддржува проектот за дијаспора на Телеком Србија, односно меѓународното проширување на нашата компанија, а исто така ќе емитува одредени емисии произведени од нашиот канал Balkan Trip, кои ќе придонесат за меѓународниот туризам и културна промоција на Србија – рече Владимир Лучиќ во гостување на ТВ Прва.

Извршниот директор на Телеком Србија, Владимир Лучиќ денеска изјави дека специјализираниот фонд на компанијата за поддршка на иновативни стартапи потпишал уште еден договор за инвестирање.

– Пред неколку дена ја официјализиравме инвестицијата во уште еден домашен стартап, десетта по ред од основањето на Фондот. Станува збор за стартап кој развива софтвер базиран на вештачка интелигенција, кој ќе служи за заштита на интелектуалните права, што е многу актуелна тема во дигиталната ера. Тој стартап веќе има финансирање од Европа и клиенти од САД и Европа, како и одлична перспектива. Некои од стартапите во кои досега инвестиравме веќе остваруваат милионски приход, покажавме дека имаме исклучително успешен тим во нашиот Фонд, кој не пропушта одлуки за финансиски инвестиции – посочи Лучиќ.

Можеби ќе ве интересира...

Хрватска забрани да се јаде: Се повлекува паштета на познат производител од Словенија

BiznisPRO

Енормни поскапувања пристигнаа и во БиХ: 2,45 евра за литар масло за готвење

BiznisPRO

Пензионерите во Србија до крајот на ноември ќе добијат еднократна помош од 20.000 динари

BiznisPRO