Дубровник, Хрватска / фото Бизниспро

Во Дубровник дневна карта за паркирање чини како ДВА ДЕНА ОДМОР

Од први мај Дубровник има нови цени за паркирање. Дневниот билет за паркирање е 100 евра, а за еден час во близина на стариот центар на градот посетителите ќе треба да издвојат 10 евра.

Цените ги објави Санитатот од Дубровник, а тие варираат во зависност од зоната и месецот. Во нултата зона гостите мора да платат 10 евра (19,59 км) за еден час паркирање во сезоната (од мај до септември).

Во првата и третата зона е 1,30 евра, наместо досегашните 0,70 евра. Во втората зона, еден час чини 6,60 евра. Повеќечасовниот билет на Пила (нулта зона) чини 106,18 евра, а од први мај 199,08 евра. Повеќечасовен билет во првата зона е 17,25 евра, а во втората 132,7 евра. Пред еден месец изнесуваше 53,09 евра или 103,98 км.

Дневните билети потврдуваат дека посетителите на Дубровник ќе мора длабоко да копаат во своите џебови доколку сакаат да паркираат во непосредна близина на влезот во стариот дел на градот. Сезонски, дневниот билет е 199,10 евра наспроти претходните 106,20 евра (207,99 км). Во втората зона дневниот билет е 132,70 евра, а во третата 17,30 евра, пишува Бљесак.

Можеби ќе ве интересира...

Продолжува редовната испорака на руски гас преку Украина

BiznisPRO

Албанската влада одлучи: Ќе ја легализираме марихуаната за медицински цели

BiznisPRO

Германија воведува нова обврска за невработените?

BiznisPRO