Во јануари: Годишен раст од 10,0% на вкупните депозити и од 5,7% на вкупната кредитна поддршка

Анализирано на годишно ниво, вкупните депозити се зголемени за 10,0%, како резултат на растот на депозитите на двата сектора, со поголем придонес на секторот домаќинства.

На годишна основа, вкупните кредити бележат раст од 5,7%, којшто се должи на повисоките кредити на двата сектора, со поизразен придонес на секторот домаќинства.

Можеби ќе ве интересира...

Цените на нафтата скокнаа на 78,76 долари

BiznisPRO

Македонците „оставија“ 16 милиони евра во Србија само во јануари годинава: Трети по бројот на посетители во оваа соседна земја

BiznisPRO

Производство и продажба на шумски сортименти, сеча на дрва и услуги во шумарството, четврто тримесечје од 2023 година

BiznisPRO