Во ноември: Годишен раст од 5,0% на вкупните депозити и од 9,6% на вкупната кредитна поддршка

Годишен раст од 5,0% на вкупните депозити и од 9,6% на вкупната кредитна поддршка во ноември 2022 година.

На годишна основа, вкупните депозити бележат раст од 5,0%, при зголемување на депозитите кај двата сектора, а поизразено кај секторот домаќинства.

На годишна основа, вкупните кредити се зголемени за 9,6%. Зголемување на кредитната поддршка и на населението и на корпоративниот сектор, при подинамичен раст на кредитирањето на корпоративниот сектор.

Можеби ќе ве интересира...

ЕВН Хоме ќе мора да купува вишок електрична енергија од домаќинствата и индустријата

BiznisPRO

Бундесбанката објави кои евро банкноти се најмногу фалсификувани

BiznisPRO

Пензионерите не само што ќе добијат покачени пензии, туку ќе им следува и дополнителен финансиски пакет

BiznisPRO