Во октомври значително зголемување: Зголемена вредноста на увозот на руска стока во Америка

САД во октомври увезле стоки од Русија во вредност од 274,4 милиони долари, што е значително зголемување од 252,3 милиони долари во септември, покажуваат податоците на американското биро за попис, кое собира податоци за населението и економијата на САД.

Во извештајот се наведува дека извозот на американски стоки во Русија е намален во октомври на 34,8 милиони долари, наспроти 38,4 милиони долари во септември.

Во првите 10 месеци од годинава, САД увезле стоки во вредност од 3,9 милијарди долари од Русија, додека извозот во Руската Федерација во истиот период изнесувал 470 милиони долари. Трговскиот дефицит на САД со Русија за 2023 година надмина 3,4 милијарди долари.

Можеби ќе ве интересира...

Идеална можност за дополнителен приход: „Mini jobs“ се сè попопуларни и добро платени

BiznisPRO

„Ново злато“: Цената на оваа храна скокна до небото

BiznisPRO

Добри вести од светските берзи: Цените на храната паѓаат, житото и месото најевтини во последните 3 години

BiznisPRO