Во септември ново покачување на пензиите, а познато е кога ќе тргне исплатата за овој месец

Следното зголемување на пензиите би требало да се случи уште во септември 2024 година. Ваквото усогласување на пензиите се случува два пати годишно, системски, во септември и март.

Додека пак исплатата на априлската пензија се очекува редовно да биде исплатена на 2-ри мај. Некои од македонските банки пензијата традиционално ја исплаќаат предвреме.

Можеби ќе ве интересира...

Пад на економската активност во еврозоната

BiznisPRO

Бектеши на Suppliers Balkan Expo: И во време на криза носиме мерки за предвидлива и подобра бизнис клима за инвеститорите

BiznisPRO

Скопје доби регионален Центар за извонредност на стручно образование и зелени иновации

BiznisPRO