Заштеда на струја: Канцелариите и продавниците во Париз ќе ги исклучат светлата по работното време

Канцелариите и продавниците во Париз, главниот град на Франција, ќе ги исклучат светлата по работното време.

Со одлука на градот Париз да заштеди струја, од денеска канцелариите и продавниците во Париз ќе ги исклучат светлата на крајот од работното време.

Одлуката се однесува на дигиталните екрани во излозите и осветлувањето.

France Bleu, мрежа на локални и регионални радио станици во Франција, објави дека компаниите кои нема да ја почитуваат одлуката ќе бидат казнети од 750 до 1.500 евра.

Рекламните билборди, за кои е надлежен градот, од 1 декември ќе бидат исклучени во периодот од 23:45 до 06:00 часот.

Можеби ќе ве интересира...

НОВ ДАНОК: Автомобилите во ЕУ во просек ќе поскапат за 600 евра

BiznisPRO

АПОКАЛИПТИЧНИ СЦЕНИ ВО СВЕТОТ Цените на горивата вртоглаво пораснаа, недостиг на шеќер во Русија, Германија без тоалетна хартија

BiznisPRO

Кафулињата и рестораните масовно се затвораат: „Туку што започна“

BiznisPRO