Значително поевтинување на дизелот, се намалува цената и на бензинот

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, се намалуваат за 1,00 ден/лит, во однос на малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 19.10.2022 година и со тоа малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95, изнесува 88,00 ден/лит, додека малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98, изнесува 90,50 ден/лит.

Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) се намалува за 2,50 ден/лит, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 19.10.2022 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) изнесува 100,50 ден/лит.

Можеби ќе ве интересира...

Генералниот директор на „Алкалоид“, Живко Мукаетов, панелист на Втората годишна меѓународна конференција на Министерството за финансии „Скопски економски и финансиски форум – СЕФФ“

Бизнис про

ПАДНА ОДЛУКА – РКЕ: Ново поевтинување на горивата – Објавени новите цени

Бизнис про

РКЕ – Намалување на дел од дериватите, ова се новите цени кои ќе важат од полноќ

Бизнис про