ЕнергетикаМакедонија

ТЕЦ Неготино е вклучен на мрежа и испорачува електрична енергија

BiznisPRO
ТЕЦ Неготино е синхронизиран на мрежа во 12:20ч и ја засилува својата снага на производство до постигнување 90MW по котел. Во моментот произведува електрична енергија...
ЕнергетикаСвет

РКЕ: Пред осум месеци побаравме да се испита дали има злоупотреба кај правните субјекти за потрошувачката на струја

BiznisPRO
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) посочува дека уште во април 2022 година ги има информирано Државниот пазарен инспекторат, Државниот инспекторат за труд,...
МаркетингТОП ВЕСТИ

Народната банка објави повик за пријавување трудови за 45. сесија на Клубот на истражувачите

BiznisPRO
Народната банка објави повик за пријавување трудови за 45. сесија на Клубот на истражувачите, којашто ќе се одржи на 23 декември 2022 година (петок), со...
Македонија

ФИТР инвестира во пет компании за развој на решенија за справување со климатски промени

BiznisPRO
Вкупно пет домашни компании се добитници на финансиска поддршка во рамките на Предизвикот за „Справување со климатски промени 2022” кој го спроведе Фондот за иновации...