ТЕЦ Неготино е вклучен на мрежа и испорачува електрична енергија

ТЕЦ Неготино е синхронизиран на мрежа во 12:20ч и ја засилува својата снага на производство до постигнување 90MW по котел.

Во моментот произведува електрична енергија со еден котел, додека согласно протоколот за работа на термоелектраната, активирање на вториот котел за постигнување максимален капацитет е планирано за следната недела, по стабилизирање на системот.

Вкупниот капацитет за производство на ТЕЦ Неготино изнесува 180MW, односно инсталиран капацитет колку што има еден блок на РЕК Битола.

Ремонтните и сервисните активности завршија пред 24 часа, по што се пристапи кон вклучување на електраната.

По изградбата на ТЕЦ Неготино во 1978г, ова беше прво отворање и големо ремонтирање на генераторот.

Можеби ќе ве интересира...

Пукна од баричките во рудникот: Откриен е најголемиот проток на природен водороден гас

BiznisPRO

Годишен раст од 7,4 отсто на вкупните депозити и од 8,4 отсто на вкупната кредитна поддршка

BiznisPRO

Британскиот нафтен гигант ги надмина очекувањата

BiznisPRO