5,8 отсто повисоки пензии – Парите легнаа на сметките на пензионерите

Повисоката септемвриска пензија беше исплатена во редовниот рок.

Некои банки веќе ја ставија пензијата на располагање и предвремено.

Начинот на исплата на пензијата се врати редовниот начин на исплата наместо предвремената исплата на пензијата воведена поради прогласувањето на пандемија во државата и донесените мерки за заштита од корона вирусот.

Можеби ќе ве интересира...

Акциите на Apple паднаа откако Barclays ги намали изгледите на компанијата

BiznisPRO

Утврдени нови цени на горивата

BiznisPRO

Пад на вредноста на еврото

BiznisPRO