Девизните резерви во јануари изнесувале 4 милијарди и 337 милиони евра

На крајот на јануари 2024 година, официјалните девизни резерви изнесуваат 4.337,3 милиони евра. Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (56,4%), по што следуваат валутите и депозитите (33,9%) и монетарното злато (9,6%), инфомрираше НБРМ.

Можеби ќе ве интересира...

Амбициозни реформи: Трошоците за роаминг меѓу ЕУ и Западен Балкан наскоро ќе се намалат

BiznisPRO

Совет на мултимилијардер: Еве како да се збогатите

BiznisPRO

Грција продава 30 отсто од акциите на аеродромот во Атина

BiznisPRO