Во октомври два неработни денови – Кога ќе одмараме до крајот на годината?

За да си ги испланирате празниците што претстојат кои се и неработни денови за сите граѓани, Бизниспро објавува листа на датумите кои се неработни до крајот на оваа година.

Следниот неработен ден за сите граѓани е 11 октомври (среда), Ден на народното востание.

Подоцна следува и 23 октомври (понеделник), Ден на Македонската Револуционерна Борба

Списокот на останати неработни денови се стеснува, а погледнете ги преостанатите празници:

За граѓаните од католичка вероисповед неработен ден е 1 ноември (среда), Празникот на сите светци, 25 декември (понеделник), првиот ден на Божик. За граѓаните припадници на албанската заедница празник е 22 ноември (среда), Ден на Албанската азбука, За граѓаните припадници на еврејската заедница неработен ден е 25 септември (понеделник), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур, За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РСМ неработен е 28 септември (четврток), Меѓународен ден на Бошњаците, За граѓаните припадници на турската заедница во РСМ неработен е 21 декември (четврток), Ден на настава на турски јазик.

Можеби ќе ве интересира...

Фирмите кои со манипулации влегле на регулираниот пазар, од јануари автоматски ќе бидат вратени на слободниот пазар

BiznisPRO

ЕСМ произведе 13.766 MWh електрична енергија, потребите на домаќинствата и малите потрошувачи се целосно задоволени со сопствено производство

BiznisPRO

Андонов: Состојбата со електро-енергетскиот сектор е стабилна, но секоја заштеда е важна

BiznisPRO