Дневница и над 1500 денари, платена и храна: Овој град во Македонија има потреба од берачи на јаболка

Неодамна почна берењето на јаболката во Преспа.

Преспанчани имаат недостиг од работници за берење и пакување на јаболката.

Платена храна и над 1500 денари дневница.

Ова е цената за берење на јаболка која се очекува да биде понудена на јаболкоберачите во Преспа.

Сезоната за берење на јаболката започнува на крајот на септември, а трае се до крајот на октомври.

Потребна е работна сила и за пакување и складирање на јаболката, за што дневницата е слична, а потреба од ваква работна сила има постојано.

Можеби ќе ве интересира...

Зимско сметање на времето – стрелките одат еден час наназад

BiznisPRO

Германски гигант го отпушта секој десетти вработен

BiznisPRO

ПАДНА ОДЛУКА ЗА НОВИ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА: Еуросупер 98 стигна 90 денари од литар – Бензините поскапуваат, дизелот поевтинува

BiznisPRO