Изминатото деноноќие произведени се 15.179 MWh електрична енергија и целосно се задоволени потребите на домаќинствата и малите потрошувачи

АД ЕСМ на 12.12.2022 година произведе 15.179 MWh електрична енергија, со што целосно ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи.

Во Термоелектраните произведени се 12.933 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.246 MWh.

Во изминатото деноноќие преку ЕСМ Продажба набавени се 850 MWh електрична енергија. Тоа е електрична енергија наменета за болници, градинки, училишта, јавни претпријатија, капацитети од прехранбената индустрија и објекти од виталната инфраструктура во државата.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 12.12.2022 година

Можеби ќе ве интересира...

Индија би можела да стане трета светска економија до 2027 година

BiznisPRO

УЈП ОБЈАВИ НОВА ЛИСТА СО ИМИЊА НА ФИРМИ И ЛУЃЕ КОИ ДОЛЖАТ ДАНОК – Еве кој се должи кон државата

BiznisPRO

Конечно: Џејми Оливер отвора ресторан на Балканот

BiznisPRO